Blog

Lokala betyg (Local Reviews)

Lokala betyg, ofta kända som lokala recensioner eller kundomdömen, är utvärderingar som lämnats av konsumenter baserat på deras erfarenheter med företag, produkter eller tjänster inom en specifik geografisk zone.

Dessa omdömen blir allt viktigare inom sökmotoroptimering (SEO) för lokala företag då de påverkar företagets synlighet på internet och dess förmåga att attrahera och behålla kunder.

Betydelse i SEO-sammanhang

Inom lokalt sök är betyg och recensioner en kritisk faktor som sökmotorer såsom Google använder för att ranka företag i sökresultaten. Sökmotorer strävar efter att ge användare de mest relevanta och högkvalitativa resultaten. Ett företag med många positiva lokala betyg kan därför tolkas som mer trovärdigt och populärt, vilket ökar chansen att placera högt i sökresultaten, specifikt inom Google Business Profile-listningar och ”local pack”-resultat.

Förutom att förbättra sökresultatens kvalitet hjälper lokala betyg företag att bygga ett online-rykte, skapa förtroende hos potentiella kunder och förbättra kundupplevelsen genom att tillhandahålla feedback för tjänste- och produktförbättringar. Genom att aktivt hantera och svara på lokala betyg kan företag visa att de värderar sina kunder och är engagerade i att förbättra sin service.

Hantering av lokala betyg

Det är viktigt för företag att regelbundet övervaka vad kunder säger i sina lokala betyg. Positiva omdömen bör omfamnas och kan användas i marknadsföringsmaterial, medan negativa omdömen bör bemötas med professionella och konstruktiva svar. Detta kan hjälpa till att mildra eventuella negativa effekter och visa potentiella kunder att företaget tar kundservice på allvar.

Att generera positiva lokala betyg kan uppmuntras genom att ge enkel tillgång för kunder att lämna omdömen genom länkar eller uppmaningar på företagets hemsida, i nyhetsbrev och på kvitton eller i fysiska lokaler. En strategi för att hantera betyg bör inkludera följande steg:

  • Uppmuntra till omdömen: Uppmana kunderna att dela deras erfarenheter, särskilt efter en positiv interaktion eller vid köp av en produkt eller tjänst.
  • Svara på omdömen: Aktivt engagemang och respons på kundens betyg, vare sig de är positiva eller negativa, visar att företaget värdesätter kundens åsikt.
  • Övervaka betyg: Använd verktyg för online-rykteshantering för att hålla reda på vad folk säger och för att kunna reagera snabbt.
  • Utnyttja betyg: Publicera positiva omdömen på företagets webbplats och sociala medieplattformar för att stärka företagets rykte.

Sökbetydelse och sökord

När det gäller att optimera för lokala sökresultat, är användningen av relevanta sökord i betyg och recensioner också mycket betydelsefullt. Ett lokalt betyg som innehåller specifika sökord relaterade till företaget eller industrin kan förstärka företagets relevans för dessa söktermer.

Utmaningar med lokala betyg

Medan positiva lokala betyg kan vara mycket fördelaktiga för ett företags digitala närvaro och sökmotorrankning, finns det utmaningar. En av de största utmaningarna är att hantera falska eller vilseledande betyg, antingen negativa betyg som lämnats av konkurrenter eller oärligt positiva betyg som skapats för att ge ett opålitligt intryck av företaget.

Sökmotorer kämpar ständigt för att identifiera och filtrera bort sådana betyg, men företag behöver också vara proaktiva och rapportera misstänkt oärliga betyg.

FAQ

Hur påverkar lokala betyg företags synlighet på internet?

Lokala betyg påverkar företags synlighet på internet genom att hjälpa dem att ranka högre i sökresultaten, speciellt inom Google My Business-listningar och lokala pack-resultat.

Hur kan företag hantera negativa lokala betyg på ett effektivt sätt?

Företag kan hantera negativa lokala betyg på ett effektivt sätt genom att svara professionellt och konstruktivt på omdömen, visa att de tar kundservice på allvar och använda feedbacken för att förbättra sin service.

Vad är en viktig åtgärd för att uppmuntra positiva lokala betyg?

En viktig åtgärd för att uppmuntra positiva lokala betyg är att göra det enkelt för kunder att lämna omdömen genom att ge tydliga uppmaningar på företagets webbplats, i nyhetsbrev och vid fysiska kontaktplatser.

Free SEO analysis

Få en gratis SEO analyse

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy: