Blog

Epi server

EpiServer (numera Optimizely efter att ha förvärvats och bytt namn) är ett webbinnehållshanteringssystem (Web Content Management System, CMS) och en digital marknadsföringsplattform som används för att skapa, hantera och optimera digitala upplevelser online.

EpiServer plattformen erbjuder integration och moduler för sökmotoroptimering som är avgörande för att förbättra en webbplats synlighet i sökmotorernas organiska sökresultat.

Funktioner i EpiServer för SEO

1. URL-hantering: EpiServer låter webbplatsadministratörer skapa SEO-vänliga URL:er, vilket innebär att de är enkla att läsa för både användare och sökmotorer. Det hjälper till att förbättra rankningen då relevanta sökord kan inkluderas i webbadresserna.

2. 301-omdirigeringar: Plattformen erbjuder effektiva verktyg för hantering av 301-omdirigeringar, som är viktiga när gamla sidor tas bort eller när innehåll flyttas. Detta säkerställer att länkar som redan värderas av sökmotorer och användare inte leder till döda sidor (404-sidor), utan omdirigerar automatiskt till relevant nytt innehåll.

3. Titel- och metabeskrivningar: EpiServer tillåter webbplatsägare att enkelt anpassa titel-taggar och metabeskrivningar för varje sida, vilket är kritiskt för att förmedla sidans innehåll till sökmotorer och för att öka klickfrekvensen (Click-Through Rate, CTR) från sökresultatssidorna (Search Engine Results Pages, SERPs).

4. Inbyggd XML-sitemap: Plattformen genererar automatiskt en XML-sitemap som hjälper sökmotorer att upptäcka och indexera webbplatsens sidor. Detta är avgörande för att sökmotorer ska kunna förstå webbplatsens struktur och prioritera sidor vid indexering.

5. Mobiloptimering: EpiServer stöder responsiv design och mobila gränssnitt för att säkerställa att webbplatser fungerar väl på gång mobila enheter. Eftersom sökmotorer som Google prioriterar mobila versioner av webbplatser när de indexerar och rankar, är det avgörande att CMS:et hanterar detta bra.

6. Innehållsoptimering: Plattformen har verktyg som hjälper användare att förstå hur deras innehåll presterar ur ett SEO-perspektiv. Genom att använda dessa verktyg kan webbplatsägare justera och förbättra innehållet för att optimera det för specifika sökord och fraser.

7. Sidhastighet: EpiServer kan konfigureras för att optimera laddningshastigheten för sidor, vilket är en rankningsfaktor. Detta inkluderar åtgärder som att minska filstorlekar och förbättra serverrespons.

8. Strukturerad data: Plattformen möjliggör implementering av strukturerad data (såsom schema.org) vilket hjälper sökmotorer att förstå innehållet på sidan på ett djupare plan och kan resultera i rikare snippetar i SERPs.

Genom att utnyttja dessa SEO-funktioner i EpiServer kan företag förbättra sin online-närvaro och uppnå bättre placeringar i sökmotorernas sökresultat. Plattformens integrerade SEO-verktyg bidrar till effektiv sökmotoroptimering och kan leda till en ökad organisk trafik till webbplatsen.

FAQ

Hur kan EpiServer hjälpa till att förbättra SEO-resultat?

Genom att använda de SEO-funktioner som EpiServer erbjuder kan företag förbättra webbplatsens synlighet i sökmotorers organiska sökresultat, optimera innehåll för relevanta nyckelord, hantera URL-strukturer, förbättra sidhastigheter och använda strukturerad data för att öka förståelsen hos sökmotorerna.

Vad är EpiServer?

EpiServer är ett webbinnehållshanteringssystem (CMS) och en digital marknadsföringsplattform som används för att skapa, hantera och optimera digitala upplevelser online.

Vilka SEO-funktioner erbjuder EpiServer?

EpiServer erbjuder funktioner som URL-hantering, 301-omdirigeringar, anpassning av titel- och metabeskrivningar, automatisk generering av XML-sitemap, mobiloptimering, innehållsoptimering, sidhastighetsoptimering och implementering av strukturerad data.
Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy: