Blog

Structured Data Testing Tool

SDTT, eller Structured Data Testing Tool, var ett onlineverktyg utvecklat och tidigare tillhandahållet av Google för att hjälpa webbutvecklare, SEO-experter och webbplatsägare att testa och validera strukturerad data på en webbsida. Verktyget är numera ersatt av Googles Rich Results Test.

Strukturerad data är kod som är formaterad på ett sådant sätt att sökmotorer lättare kan förstå och tolka innehållet på webbsidor. Dessa data är ofta formaterade enligt specifikationerna från schema.org och kan inkludera information såsom händelser, produkter, personer och recensioner.

Hur användes SDTT

Verktyget analyserade HTML-koden på en webbsida och rapporterade eventuella fel eller varningar som kan påverka hur strukturerad data tolkas av sökmotorer som Google. Det bidrog till att säkerställa att mikrodata, RDFa och JSON-LD-kodformat är korrekt implementerade. Korrekt strukturerad data hjälper till att förbättra webbplatsens visibilitet och kan bidra till rika snippet-utseenden i sökresultat, vilket kan öka klickfrekvensen.

Förutom att rapportera fel, gav Strukturerad Data Testing Tool också användbara förslag på hur man kan rätta till problem och förbättra struktureringen av data. Med verktyget kunde användaren antingen mata in en URL för en webbsida som ska testas, eller kopiera och klistra in kodsnuttar direkt för validering.

SDTT (numera Rich Results Test) inom SEO

Användning av SDTT, numera Rich Results Test, är en viktig del i den tekniska SEO-processen eftersom det säkerställer att sökmotorer kan indexera och förstå webbsidor effektivt. Det ger SEO-specialister en möjlighet att snabbt identifiera och åtgärda problem relaterade till strukturerad data, vilket är avgörande för en maximal sökbarhet och korrekt innehållsrepresentation i sökmotorernas resultatlistor.

Observera att Google 2020 ersatte Strukturerad Data Testing Tool med Rich Results Test, som är mer inriktat på att testa för specifika Google-sökningsresultatfunktioner, samt att verifiera att strukturerad data är berättigad för rika resultat. Även efter denna övergång, är konceptet och praxis att testa och validera strukturerad data centralt i teknisk SEO och är ett kontinuerligt verktyg i SEO-specialistens verktygsbälte.

FAQ

Finns det andra verktyg än Strukturerad Data Testing Tool för att testa strukturerad data?

Ja, det finns andra verktyg som testar strukturerad data, till exempel Rich Results Test som Google ersatte Strukturerad Data Testing Tool med. Dessa verktyg fokuserar specifikt på att testa för rika sökningsresultatfunktioner och verifiera att strukturerad data är berättigad för rika resultat.

Vad är Strukturerad Data Testing Tool?

Strukturerad Data Testing Tool (SDTT) var ett onlineverktyg utvecklat av Google för att testa och validera strukturerad data på en webbsida. Det hjälper till att säkerställa korrekt implementering av mikrodata, RDFa och JSON-LD-kodformat.

Varför är det viktigt att använda Strukturerad Data Testing Tool?

Att använda Strukturerad Data Testing Tool är viktigt för att säkerställa att sökmotorer som Google kan indexera och förstå webbsidans innehåll korrekt. Genom att upptäcka och åtgärda fel i strukturerad data kan man förbättra webbplatsens synlighet och potentiellt få rika snippet-utseenden i sökresultat.

Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy:
Innehåll