Blog

Secure Socket Layer (SSL)

SSL är en standardteknik för att skapa en krypterad anslutning mellan en webbserver och en webbläsare, vilket säkerställer att data som överförs mellan webbservern och webbläsaren förblir privat och integritetsskyddad. SSL används ofta för att skydda känslig information såsom kreditkortsuppgifter, personuppgifter och inloggningsinformation.

Användning inom SEO

Användningen av SSL har blivit en viktig faktor inom SEO eftersom Google har klargjort att webbplatser med SSL (https:// istället för http://) ses som mer pålitliga av sökmotorer och kan gynnas i sökresultaten. SSL-certifikat bidrar till en säker och förtroendeingivande webbupplevelse, vilket i sin tur kan minska bounce rate och öka konverteringsgraden.

Implementering

För att implementera SSL på en webbplats behövs ett SSL-certifikat som köps från en certifikatutfärdare (CA). När certifikatet är installerat på servern, ändras webbplatsens adress från http:// till https://, vilket indikerar en säker anslutning. Det är viktigt att även sätta upp korrekta 301-omdirigeringar från den gamla http://-adresserna till de nya https://-adresserna för att undvika brutna länkar eller duplicerat innehåll (duplicate content) som negativt kan påverka SEO.

Underhåll

Det är viktigt att regelbundet förnya SSL-certifikat och hålla koll på att SSL-krypteringen fungerar korrekt. Det innebär även att man bör övervaka så att det inte finns någon blandat innehåll (mixed content) där osäkra skript laddas på en säker sida, vilket kan leda till varningar i webbläsare och potentiellt negativ påverkan på webbplatsens trovärdighet och SEO.

FAQ

Hur implementerar jag SSL på min webbplats?

För att implementera SSL på din webbplats behöver du köpa och installera ett SSL-certifikat från en certifikatutfärdare (CA). Efter det behöver du ändra webbplatsens adress från http:// till https:// och sätta upp korrekta omdirigeringar för att undvika brutna länkar och duplicate content.

Vad är Secure Socket Layer (SSL)?

SSL är en standardteknik för att skapa en krypterad anslutning mellan en webbserver och en webbläsare. Det säkerställer att data som överförs mellan dem förblir privat och integritetsskyddad.

Varför är SSL viktigt för SEO?

SSL-certifikat indikerar en säker och pålitlig webbplats för både användare och sökmotorer. Google och andra sökmotorer kan belöna webbplatser med SSL genom att förbättra deras synlighet och ranking i sökresultaten.

Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy: