Blog

NoIndex Follow

NoIndex Follow är en kombination av två separata metataggar som används för att styra hur sökmotorer indexerar och följer länkar på en webbsida. Instruktionen är tänkt att användas i HTML-koden för en särskild sida för att informera sökmotorn om hur den ska hantera sidan.

NoIndex delen av taggen instruerar sökmotorer att inte inkludera den aktuella sidan i deras index. Detta innebär att sidan inte kommer att visas i sökresultaten.

Follow delen av taggen anger att trots att sidan inte ska indexeras, bör länkar som finns på sidan följas och de sidor de pekar på kan indexeras. Detta är användbart för att passera länkkraft (”link juice”) till andra sidor utan att själv vara sökbar.

Innehållsförteckning

Användning

Taggen placeras inom <head>-taggen på HTML-sidan och ser ut så här:

image

Det är viktigt att denne kod läggs rätt för att robots ska förstå instruktionerna korrekt.

Applikationer:

  • Privata sidor: Sidan som innehåller känslig information eller är avsedd enbart för en specifik grupp användare, som inte ska hittas via sökmotorer.
  • Duplicerat innehåll: Kan användas för att förhindra att sidor med liknande eller identiskt innehåll blir indexerade och orsakar SEO-problem.
  • Under utveckling: Sidor som är under utveckling eller ska lanseras senare, så de inte indexerade före de är klara.

Fördelar:

  1. Hjälper till att styra flödet av ”link juice” och distribuera den till andra relevanta sidor.
  2. Förhindrar indexering av oönskat innehåll utan att helt stänga av länkupptäckning.

Obs: Användandet av NoIndex Follow bör övervägas noggrant då det kan påverka sidans synlighet i sökmotorerna. Det rekommenderas att använda denna tagg endast när det finns specifika skäl att inte indexera sidan, men ändå vill att sökmotorerna ska följa länkarna som finns på den.

FAQ

När är det lämpligt att använda NoIndex Follow taggen?

Det är lämpligt att använda NoIndex Follow taggen när du vill förhindra indexering av en sida, men ändå vill att sökmotorerna ska följa och indexera länkarna på den sidan. Det kan vara användbart för privata sidor, sidor med dubbel innehåll eller sidor som är under utveckling.

Vad är fördelarna med att använda NoIndex Follow taggen?

Fördelarna med att använda NoIndex Follow taggen inkluderar möjligheten att styra flödet av länkkraft och distribuera den till andra relevanta sidor, samt att förhindra indexering av oönskat innehåll utan att helt stänga av länkupptäckning.

Vad är syftet med NoIndex Follow taggen?

Syftet med NoIndex Follow taggen är att instruera sökmotorer att inte inkludera en sida i deras index, samtidigt som länkar på den sidan ska följas och de sidor de pekar på kan indexeras.

Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy:

Innehållsförteckning

Innehåll