Blog

NoArchive Tag

NoArchive Tag är en meta-tag som används i HTML-koden på en webbsida för att förhindra att sökmotorer som Google sparar en cachad kopia av sidan. Denna tagg påverkar hur sidan indexeras och visas i sökmotorernas cacheminne.

Användning

NoArchive Tag läggs till i sektionen i HTML-koden för en webbsida. Taggen ser ut på följande sätt:

image

När denna tagg är på plats kommer sökmotorn att få en instruktion om att inte lagra en cachad version av sidan, vilket innebär att användare inte kommer att kunna klicka på länken ”I cache” som ofta visas i sökresultaten intill webbsidans URL.

Innehållsförteckning

Syfte

Användningen av NoArchive Tag kan vara relevant av flera skäl. Till exempel, webbplatsägare kanske vill förhindra att användare ser en äldre version av deras sida eller skydda känsligt innehåll som inte längre är aktuellt eller relevant.

Observera att borttagning av en sida ur cacheminnet inte påverkar sidans rankning eller närvaro i själva sökindexet. Sidan kommer fortfarande att indexeras och rankas enligt normala kriterier. NoArchive Tag används strikt för kontroll över tillgången till cachade versioner av sidan.

Implementering

För att implementera NoArchive Tag korrekt bör följande steg följas:

  1. Öppna HTML-koden för den webbsida där taggen ska läggas till.
  2. Hitta sektionen och infoga meta-taggen på lämplig plats.
  3. Spara ändringarna och ladda upp den uppdaterade filen till servern.
  4. Kontrollera att taggen är korrekt implementerad genom att använda verktyg för webbplatsanalysering eller Googles egna tjänster som Google Search Console.

För webbplatsägare som vill noggrant hantera sin online närvaro är förståelsen och användningen av NoArchive Tag och andra relaterade meta-taggningar viktigt för att upprätthålla en effektiv SEO-strategi.

FAQ

Hur implementerar jag NoArchive Tag på min webbsida?

För att implementera NoArchive Tag ska du öppna HTML-koden för den aktuella webbsidan och infoga meta-taggen <meta name=robots content=noarchive> i sektionen av koden. Spara och ladda upp den uppdaterade filen till servern och kontrollera att taggen är korrekt implementerad.

Påverkar NoArchive Tag min webbsidans rankning i sökresultaten?

Nej, borttagningen av en sida från sökmotorernas cacheminne påverkar inte sidans rankning eller närvaro i sökindexet. Webbsidan kommer fortfarande att indexeras och rankas enligt normala kriterier.

Varför skulle jag använda NoArchive Tag på min webbsida?

NoArchive Tag används för att förhindra att sökmotorer sparar en cachad kopia av din webbsida. Det kan vara användbart om du vill skydda känsligt innehåll eller förhindra att användare ser en äldre version av sidan.
Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy:

Innehållsförteckning

Innehåll