Blog

Local Business Schema

Local Business Schema är en form av strukturerad data som används för att specificera information om lokala företag på webben. Det är en kodsnutt i form av JSON-LD, Microdata eller RDFa som läggs in på en företags webbsida för att ge sökmotorer som Google detaljerad information om verksamheten.

Syftet med Local Business Schema är att förbättra företagets närvaro i sökresultaten och hjälpa till att visa relevanta och exakta uppgifter om företaget.

Användning

För att implementera Local Business Schema bör man först identifiera vilken typ av information som bör inkluderas. Vanliga element som rekommenderas att definiera innefattar:

 • Företagets namn
 • Adress
 • Telefonnummer
 • Öppettider
 • Typ av företag (exempel: restaurang, bilverkstad, tandläkarmottagning)
 • Omdömen och betyg
 • Geografiskt läge (latitude och longitude)
 • URL till företagets webbplats och sociala medier

När datat har samlats in läggs det in i det valda markupspråket och placeras på lämpligt ställe i HTML-koden för den aktuella sidan där företagsinformationen presenteras.

Fördelar med Local Business Schema

Att korrekt använda Local Business Schema kan ge flera SEO-fördelar, inklusive:

 • Förbättrad lokalsökning: Genom att tydligt definiera företagets lokala uppgifter kan sökmotorer lättare ansluta webbplatsen till relevant geografiskt sökande, vilket leder till ökad synlighet i lokala sökresultat och karttjänster.
 • Förstärkt presentation: Sökmotorer kan använda schemat för att skapa rika utdrag (rich snippets), vilket gör att företagslistningar kan inkludera stjärnbetyg, prisklass, tillgänglighet och annan nyttig information direkt i sökresultaten.
 • Ökad klickfrekvens (CTR): Användare är mer benägna att klicka på sökresultat som ser mer informativa och trovärdiga ut, vilket kan leda till en högre klickfrekvens från SERP (Search Engine Results Page).

Innehållsförteckning

Implementeringstips

För bästa praktik bör man se till att informationen som anges i Local Business Schema är helt korrekt och överensstämmer med uppgifterna som ges på företagets webbplats och andra onlineplatser (som Google My Business). Uppdateringar bör även ske så snabbt som möjligt när företagsinformationen förändras. Verifiera dessutom strukturerad data med verktyg som Googles ”Testverktyg för strukturerad data” för att säkerställa att den är korrekt och fri från fel innan du publicerar sidan.

Det är viktigt att notera att medan Local Business Schema kan öka chanserna för bättre lokala sökresultat och rika utdrag, så garanterar det inte en förbättrad placering. Korrekt användning av Local Business Schema bör ses som en del av en heltäckande lokal SEO-strategi tillsammans med andra optimeringsåtgärder som kvalitativt innehåll och en stark lokal närvaro online.

FAQ

Vad är Local Business Schema?

Local Business Schema är en form av strukturerad data som används för att specificera information om lokala företag på webben. Det är en kodsnutt i form av JSON-LD, Microdata eller RDFa som läggs in på en företags webbsida för att ge sökmotorer som Google detaljerad information om verksamheten.

Vilka fördelar kan Local Business Schema ge för SEO?

Korrekt användning av Local Business Schema kan förbättra lokalsökningen genom ökad synlighet i lokala sökresultat och karttjänster. Det kan även förstärka företagets presentation med rika utdrag i sökresultat och leda till en högre klickfrekvens från SERP.

Vilken information bör inkluderas i Local Business Schema?

Vanliga element som rekommenderas att inkludera i Local Business Schema är företagets namn, adress, telefonnummer, öppettider, typ av företag, omdömen och betyg, geografiskt läge, och URL till företagets webbplats och sociala medier.

Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy:

Innehållsförteckning

Innehåll