Blog

Knowledge Graph Optimization

Knowledge Graph Optimization (KGO) är processen att förbättra synligheten och noggrannheten av information i Googles Knowledge Graph, vilket är en databas som samlar sammanhangsrelaterad information om personer, platser och saker för att generera mer relevanta och berikade sökresultat.

Användning inom SEO

Inom SEO används KGO för att maximera närvaron av ett varumärke, en organisation eller en individ i de förbättrade sökresultaten som visas i kunskapsrutor, panelvyer och karuselldisplayer som en del av, eller vid sidan av de organiska sökresultaten.

Målsättningar med KGO

 • Korrekthet: Att säkerställa att informationen är korrekt och uppdaterad för att skapa tillförlitlighet och trovärdighet.
 • Synlighet: Att öka synligheten för ett varumärkes eller en individs närvaro inom Googles sökresultat.
 • Engagemang: Att förbättra användarens interaktion med innehållet som erbjuds genom Knowledge Graph.

Metoder för KGO

 • Strukturerad Data Markup: Använd Schema.org vokabulär för att märka upp innehåll på en webbplats så att sökmotorer kan förstå och visa detta innehåll på ett mer framträdande och strukturerat sätt i Knowledge Graph.
 • Google My Business: Optimera och hålla informationen uppdaterad på Google My Business för att förbättra visningen av lokala företag i Knowledge Graph.
 • Consistent NAP (Name, Address, Phone): Se till att namn, adress och telefonnummer är konsekventa över alla kataloger och plattformar.
 • Social Media Signals: Aktivt engagemang och närvaro på sociala medier kan påverka hur ett varumärke eller individ framställs i Knowledge Graph.
 • Influencer Partnerships: Partnerskap med influencers och skapande av delbart innehåll kan öka synligheten i Knowledge Graph genom att generera mer omnämnanden och länkar.
 • Content Authority: Skapa auktoritativt och relevant innehåll som kan bli referenskällor för Knowledge Graph.

Fallgropar att Undvika

 • Inkorrekt eller föråldrad information: Säkerställ att all information som är möjligt att associera med Knowledge Graph är uppdaterad och korrekt.
 • Över-optimisering: Att försöka manipulera Knowledge Graph med felaktiga tekniker kan leda till straff från Google.
 • Brister i Relevans: Att publicera information som inte är relevant eller viktig för en användares frågeställningar kan minska trovärdigheten.

FAQ

Vad gör jag om informationen om mitt företag i Googles Knowledge Graph är felaktig?

Om informationen om ditt företag är felaktig i Googles Knowledge Graph, bör du först verifiera att all information du kan kontrollera är korrekt och uppdaterad, särskilt på din Google My Business-profil. Därefter kan du använda Googles feedbackfunktion på kunskapsrutan där man kan föreslå ändringar. Se också till att din webbplats och relevanta kataloger har korrekta uppgifter.

Hur påverkar Knowledge Graph Optimization mitt organiska sökresultat?

KGO kan indirekt påverka dina organiska sökresultat genom att stärka närvaron av ditt varumärke, vilket kan öka klickfrekvensen till din webbplats från sökresultaten. Även om KGO inte direkt påverkar din placering i de organiska sökresultaten, hjälper det till att bygga upp varumärkesauktoritet och kan leda till ökad synlighet i sökresultaten på övriga sätt.

Vad är Schema.org och hur används det i KGO?

Schema.org är ett samarbete mellan Google, Microsoft, Yahoo och Yandex för att skapa och stödja ett gemensamt sätt att märka upp information på webbsidor. Inom KGO används Schema.org för att strukturera data så att informationen på en webbsida kan förstås och tolkas korrekt av sökmotorer. Detta hjälper till att visa upp informationen i Knowledge Graph och andra förbättrade sökresultat.

Kan jag påverka vilken information som visas i Knowledge Graph?

Även om du inte direkt kan kontrollera vad Google väljer att inkludera i Knowledge Graph, kan du genom KGO använda best practices för att öka chansen att korrekt och relevant information om ditt varumärke eller dig själv presenteras. Detta inkluderar att märka upp din webbplats med strukturerad data, upprätthålla korrekt information på kataloger och Google My Business samt skapa auktoritativt innehåll.

Hur lång tid tar det att se resultat från Knowledge Graph Optimization?

Tidsramen för att se resultat från KGO kan variera avsevärt baserat på flera faktorer, inklusive hur ofta Google uppdaterar sin Knowledge Graph med ny information samt omfattningen av de ändringar och optimeringsåtgärder du har implementerat. Vissa förändringar kan reflekteras relativt snabbt, medan andra kan ta längre tid att påverka hur ditt varumärke eller du själv visas i Knowledge Graph. Det är generellt en process som kräver tålamod och kontinuerlig ansträngning.

Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy: