Blog

Google Posts

Google Posts är en funktion som ursprungligen lanserades av Google i början av 2016. Denna funktion tillåter individuella företag, organisationer och användare att skapa innehåll direkt på Google, vilket kan visas i Google Sök och på Google Maps.

Det är en del av Googles Business Profile-plattform, som möjliggör för företag att hantera sin online närvaro över Googles olika tjänster. Google Posts är särskilt påtagliga när de visas i företagets ”Knowledge Panel” det informationsrika området som visas till höger om sökresultaten på datorer eller överst i mobila sökresultat.

Syfte och Användning

Google Posts ger företag möjligheten att publicera inlägg som erbjudanden, evenemang, produktnyheter, eller annat redaktionellt innehåll direkt i sökresultatet. Posterna är primärt avsedda att ge verksamheter en direktkanal för att kommunicera med potentiella kunder i realtid, samt för att driva trafik till deras hemsidor eller fysiska lokaler. Detta kan innebära att publicera begränsade erbjudanden, dela uppdateringar eller till och med framhäva nya produktlanseringar.

Sökmotoroptimering (SEO) och Google Posts

Från ett SEO-perspektiv tjänar Google Posts flera funktioner som kan gynna företagets sökbarhet och online- närvaro:

  • Främja Aktuell Information: Google premierar nytt och aktuellt innehåll. Genom att regelbundet publicera Google Posts hjälper företag till att hålla sin närvaro färsk och relevant, vilket potentiellt kan gynna rankingen i sökresultaten.
  • Förbättrat Användarengagemang: Interaktiva Posts som uppmanar till handling (t.ex. ”Läs mer”, ”Reservera”, ”Registrera”, etc.) kan förbättra användarengagemang och öka chanserna att användare interagerar med verksamhetens innehåll.
  • Synlighet för Sökord: Även om Google Posts inte direkt påverkar en webbplats ranking för specifika sökord, kan inläggen hjälpa till att synliggöra ett företags viktiga sökord och fraser genom att innefatta dem i postens innehåll.
  • Lokal SEO: För lokalt verksamma företag är Google Posts särskilt användbara. Det kan förbättra den lokala sökbarheten genom att det framhäver relevant information och erbjudanden som är specifika för företagets lokala kontext.

Bästa Praxis för Google Posts

För att effektivt använda Google Posts till sin fulla potential, finns det flera riktlinjer och bästa praxis som företag bör följa:

  • Tydliga Call-To-Actions (CTAs): Varje post bör ha en tydlig och relevant CTA som uppmuntrar användare att utföra en önskad handling.
  • Bildanvändning: En engagerande bild kan öka postens attraktionskraft och användarengagemang. Google har riktlinjer för bildanvändning som bör följas för att maximera effektiviteten.
  • Konsekvens: Regelbundna uppdateringar och konsekvent användande av Google Posts kan hjälpa till att bygga varumärkesauktoritet och hålla publiken informerad.
  • Sökordsinriktning: Inkludera relevanta sökord i postens text för att öka chansen att synas för relevanta sökningar men undvik keywords stuffing och fokusera på att skapa naturliga och värdefulla inlägg.
  • Evenemangs- och Erbjudandeposter: Använda Posts-funktionen för att lyfta fram kommande evenemang eller tidsbegränsade erbjudanden. Detta kan bidra till ökad akutitet och uppmuntra till snabbare användarhandlingar.

Mätning och Analys

Det är viktigt för företag att mäta effekten av deras Google Posts för att förstå hur de påverkar trafik och användarbeteende. Google erbjuder insikter och analytics för Posts inom Google Business Profile, där företag kan se hur många visningar och interaktioner varje post får. Av dessa skäl bör Google Posts ingå i en helhetstanke när det kommer till ett företags SEO-strategi.

FAQ

Hur kan Google Posts hjälpa till med SEO?

Google Posts bidrar till ökad synlighet och engagemang för företag genom att tillåta dem att publicera aktuellt innehåll direkt i Google Sök och Google Maps. Genom att använda tydliga Call-To-Actions, inkludera sökord och regelbundet uppdatera inlägg kan företag förbättra sin närvaro och interaktion med potentiella kunder.

Vad är viktigt att komma ihåg när man skapar Google Posts?

Några viktiga aspekter att tänka på när man skapar Google Posts inkluderar att använda tydliga Call-To-Actions, inkludera engagerande bilder, vara konsistent med inläggen, rikta in sig på relevanta sökord och framhäva evenemang eller erbjudanden. Det är också viktigt att regelbundet mäta och analysera effekten av posterna för att optimera deras användning.

Hur kan företag dra nytta av Google Posts för sin lokal SEO-strategi?

För företag med fysiska lokaler är Google Posts en kraftfull resurs för att förbättra sin lokal SEO. Genom att inkludera lokala nyheter, evenemang och erbjudanden kan företag öka sin synlighet i lokala sökningar och locka potentiella kunder att besöka deras butiker eller kontor. Det är viktigt att hålla informationen aktuell och relevant för att dra nytta av den lokala SEO-potentialen.

Free SEO analysis

Kostnadsfri SEO-analys

Free SEO analysis
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Vilken typ av analys vill du ha?
*Genom att samtycka blir du också anmäld till vårt nyhetsbrev och du accepterar att ta emot marknadsföring. Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på ”unsubscribe” i våra nyhetsbrev.
Klicka här för att godkänna vår integritetspolicy:
Innehåll